Sposób przygotowania:
Makaron z serkiem mascarpone
1. Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
2. Na patelni roztopić masło i dodać drobno posiekany czosnek. Smażyć ciągle mieszając około 20 sekund., po czym dodać pieczarki pokrojone w półplasterki. Kiedy pieczarki będą miękkie dodać serek mascarpone
3. Wymieszać i chwilę smażyć na bardzo małym ogniu. Doprawić solą, pieprzem ,gałką muszkatołową.
4. Ugotowany makaron połączyć z sosem i parmezanem.
2. Na patelni roztopić masło i dodać drobno posiekany czosnek. Smażyć ciągle mieszając około 20 sekund., po czym dodać pieczarki pokrojone w półplasterki. Kiedy pieczarki będą miękkie dodać serek mascarpone
3. Wymieszać i chwilę smażyć na bardzo małym ogniu. Doprawić solą, pieprzem ,gałką muszkatołową.
4. Ugotowany makaron połączyć z sosem i parmezanem.