sammakko

sammakko

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 396]

Makaron z pieczarkami i marchewką

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 2
         
ocena: 5/5 głosów: 4

Bardzo smaczne i dietetyczne danie. Połączenie pieczarek z marchewką i nutą cytryny nadaje makaronowi ciekawy i oryginalny smak.

Makaron z pieczarkami i marchewką Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Makaron z pieczarkami i marchewką

 

Sposób przygotowania:

Makaron z pieczarkami i marchewką
Pieczarki kroimy w plasterki, skrapiamy odrobiną soku z cytryny. Podsmażamy na suchej patelni dodając cebulę pokrojoną w drobną kostkę. Dolewamy bulion warzywny. Dodajemy marchewkę pokrojoną w plasterki oraz przeciśnięty ząbek czosnku. Dusimy przez kilka minut. Kiedy warzywa będą już wystarczająco miękkie, wlewamy jogurt. Doprawiamy pieprzem ziołowym i lubczykiem. Całość mieszamy z makaronem ugotowanym al dente. Dusimy jeszcze przez chwilę. Podajemy z odrobiną rzeżuchy.
Makaron z pieczarkami i marchewką
Pieczarki oraz marchewkę kroimy w plastry a cebulę w kostkę.
Makaron z pieczarkami i marchewką
Pieczarki oraz cebulę dusimy na suchej patelni.
Makaron z pieczarkami i marchewką
Dodajemy marchewkę, podlewamy bulionem i dusimy do miękkości.
Makaron z pieczarkami i marchewką
Całość mieszamy z makaronem ugotowanym al dente.