Ann

Ann

Starszy Kucharz
[Przepisów: 26]

Makaron z pieczarkami i ziołami

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 2

Wspaniałe danie z makaronu, które można podawać zarówno na ciepło jako dodatek do mięs lub na zimno jako sałatkę.

Makaron z pieczarkami i ziołami

Składniki:

Makaron z pieczarkami i ziołami

 

Sposób przygotowania:

Makaron z pieczarkami i ziołami
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Cebulkę drobno siekami u smażymy na patelni, dodajemy drobno pokrojone pieczarki i smażymy na patelni, aż woda odparuje. Ser żółty ścieramy na grubszej tartce. Pieczarki z cebulką łączymy z makaronem i dokładnie mieszamy, dodajemy sporo ziół prowansalskich i ser żółty. Smak ziół musi być wyraźnie wyczuwany. Wszystko dokładnie mieszamy, aż ser się rozpuści pod wpływem gorącego makaronu i pieczarek. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Smacznego!