Sposób przygotowania:
Makaron z piekarnika z pomidorami i pieczarkami
1. Pieczarki obieramy, płuczemy i kroimy w półplasterki. Cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę.
2. W dużym naczyniu do zapiekania układamy makaron, następnie polewamy go oliwą, wrzucamy pokrojone pieczarki, cebulę i czosnek i polewamy pomidorami z puszki. Całość dusimy w piekarniku w temperaturze 180 stopni do miękkości ( około 30-35 minut ), od czasu do czasu podlewamy gorącą wodą i mieszamy.
3. Gdy składniki będą miękkie odparowujemy nadmiar wody i przyprawiamy do smaku solą i ziołami.
4. Podajemy od razu po przygotowaniu gorące. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 6 osób.
Czosnek można przecisnąć przez praskę.
2. W dużym naczyniu do zapiekania układamy makaron, następnie polewamy go oliwą, wrzucamy pokrojone pieczarki, cebulę i czosnek i polewamy pomidorami z puszki. Całość dusimy w piekarniku w temperaturze 180 stopni do miękkości ( około 30-35 minut ), od czasu do czasu podlewamy gorącą wodą i mieszamy.
3. Gdy składniki będą miękkie odparowujemy nadmiar wody i przyprawiamy do smaku solą i ziołami.
4. Podajemy od razu po przygotowaniu gorące. Smacznego życzę.
Moje rady:
Porcja dla 6 osób.
Czosnek można przecisnąć przez praskę.