kloruś

kloruś

Złoty Ekspert
[Przepisów: 945]

Makaron z pietruszkowym pesto

  • 3
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 7

Makaron z pietruszkowym „pesto” ma co najmniej trzy niepodważalne zalety: jest bajecznie szybki i prosty w przygotowaniu, zrobimy go nie mając nic w lodówce ;) i... doskonale smakuje.

Makaron z pietruszkowym pesto

Składniki:

Makaron z pietruszkowym pesto

 

Sposób przygotowania:

Makaron z pietruszkowym pesto
Makaron gotujemy w osolonym wrzątku wg czasu podanego na opakowaniu. Odcedzamy. W czasie kiedy gotuje się makaron prażymy orzechy na suchej patelni. Natkę myjemy i osuszamy. Odrywamy łodyżki i zostawiamy same listki. Czosnek obieramy z łupinek, kroimy i rozcieramy nożem na desce do krojenia Blendujemy orzechy z natką pietruszki, czosnkiem i oliwą. Pesto powinno mieć półpłynną konsystencję. Doprawiamy do smaku sola i świeżo mielonym czarnym pieprzem. Makaron mieszamy z pesto. Całość posypujemy płatkami papryki.

Tagi:

makaron