Sposób przygotowania:
Makaron z prostym sosem pieczarkowym
Makaron gotujemy... jak chyba dla wszystkich jest to jasne:P
Pieczarki czyścimy i jeśli są małe przekrajamy je tylko na pół.
Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na głęboką patelnię, kiedy się zeszkli dodajemy pieczarki i suszone grzyby, nakrywamy patelnię pokrywką. Pieczarki dusimy aż zredukuje się nam płyn i suszone grzyby zmiękną po czym dodajemy śmietanę mieszając całość. Doprawiamy solą, pieprzem i gotowe:)
Pieczarki czyścimy i jeśli są małe przekrajamy je tylko na pół.
Cebulę kroimy w kostkę, wrzucamy na głęboką patelnię, kiedy się zeszkli dodajemy pieczarki i suszone grzyby, nakrywamy patelnię pokrywką. Pieczarki dusimy aż zredukuje się nam płyn i suszone grzyby zmiękną po czym dodajemy śmietanę mieszając całość. Doprawiamy solą, pieprzem i gotowe:)
misia53