Sposób przygotowania:
Makaron z soczewicą i bakłażanem
Sos : cebulę i czosnek obieramy i kroimy w kostkę. Warzywa obieramy i ścieramy na tarce jarzynowej.
Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę i czosnek, dodajemy starte warzywa i smażymy kolejne 10 minut.
Wlewamy wodę i dodajemy soczewicę, gotujemy do miękkości.
Dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotowujemy. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia i ciepły sos blendujemy.
Makaron : do garnka wlewamy wodę i dodajemy sól i olej, zagotowujemy. Do gotującej wody wkładamy makaron i gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron przekładamy na cedzak, odsączamy z wody.
Makaron podajemy z przygotowanym sosem.
Na rozgrzanym oleju szklimy cebulę i czosnek, dodajemy starte warzywa i smażymy kolejne 10 minut.
Wlewamy wodę i dodajemy soczewicę, gotujemy do miękkości.
Dodajemy koncentrat pomidorowy i przyprawy, zagotowujemy. Odstawiamy do lekkiego przestudzenia i ciepły sos blendujemy.
Makaron : do garnka wlewamy wodę i dodajemy sól i olej, zagotowujemy. Do gotującej wody wkładamy makaron i gotujemy według instrukcji na opakowaniu. Ugotowany makaron przekładamy na cedzak, odsączamy z wody.
Makaron podajemy z przygotowanym sosem.
Na makaron :
0,5 kg makaronu spaghetti
woda
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka oleju