WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1505]

Grillowane naleśniki na wytrawnie

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Naleśniki z wytrawnym nadzieniem w postaci pieczonej wieprzowiny, sera wędzonego i pomidora, zapiekane w grillu elektrycznym.

Grillowane naleśniki na wytrawnie Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Grillowane naleśniki na wytrawnie

 

Sposób przygotowania:

Grillowane naleśniki na wytrawnie

ETAP 1:

Do miski wsypać mąkę pszenną, szczyptę soli. Wbić jajko. Wlać mleko i zmiksować na jednolite ciasto bez grudek.

Na małej patelni rozgrzać trochę oleju i wlać porcję ciasta naleśnikowego. Smażyć naleśniki z obu stron i wykładać na talerz.

Na środek każdego naleśnika nakładać plaster wieprzowiny, posypać serem i ułożyć plasterek pomidora. Przyprawić solą i pieprzem i zwinąć brzegi do środka. Brzegi spiąć wykałaczką. Grill rozgrzać i wkładać naleśniki. Grillowac na rumiany kolor i wykładać na talerz.

Podawać na gorąco.

Grillowane naleśniki na wytrawnie
Naleśniki w trakcie grillowania w grillu elektrycznym
Grillowane naleśniki na wytrawnie
Zwinięte naleśniki włożone do rozgrzanego grilla
Grillowane naleśniki na wytrawnie
Farsz nałożony na środek usmażonego naleśnika
Grillowane naleśniki na wytrawnie
Naleśniki po usmażeniu wyłożone na talerz.