Sposób przygotowania:
Pieczeń z karkówki z cebuląETAP 1:
Karkówkę umyć i osuszyć. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Natrzeć z każdej strony solą, pieprzem, papryką i przyprawą włoską. Przyprawy można wcześniej wymieszać lub po kolei każdą przyprawą obsypywać mięso. Na wierzchu mięsa ułożyć pokrojony na plasterki czosnek. Obok mięsa położyć listek laurowy i ziele angielskie. Cebulę obrać i pokroić na półplasterki lub drobniej. Obsypać nią mięso dookoła. Mięso przykryć i odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia mięso wstawić do piekarnika. Piec 1,5 godziny w 180 stopniach. Pokroić w grube plastry i podać na obiad z ulubionymi dodatkami. Można też wystudzić w piekarniku, schłodzić i kroić na plasterki jak wędlinę.