WanilioweImprowizacj

WanilioweImprowizacj

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1514]

Pieczeń z karkówki z cebulą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Pieczeń z karkówki wieprzowej z przyprawami, cebulą i czosnkiem to propozycja zarówno na obiad jak i na zimno na kanapki.

Pieczeń z karkówki z cebulą Więcej zdjęć (5)

Składniki:

Pieczeń z karkówki z cebulą

 

Sposób przygotowania:

Pieczeń z karkówki z cebulą

ETAP 1:

Karkówkę umyć i osuszyć. Ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Natrzeć z każdej strony solą, pieprzem, papryką i przyprawą włoską. Przyprawy można wcześniej wymieszać lub po kolei każdą przyprawą obsypywać mięso. Na wierzchu mięsa ułożyć pokrojony na plasterki czosnek. Obok mięsa położyć listek laurowy i ziele angielskie. Cebulę obrać i pokroić na półplasterki lub drobniej. Obsypać nią mięso dookoła. Mięso przykryć i odstawić na noc do lodówki. Następnego dnia mięso wstawić do piekarnika. Piec 1,5 godziny w 180 stopniach. Pokroić w grube plastry i podać na obiad z ulubionymi dodatkami. Można też wystudzić w piekarniku, schłodzić i kroić na plasterki jak wędlinę.

Pieczeń z karkówki z cebulą
Karkówka po upieczeniu wyjęta z sosu powstałego przy pieczeniu
Pieczeń z karkówki z cebulą
Karkówka po upieczeniu i wyjęciu z piekarnika
Pieczeń z karkówki z cebulą
Przyprawione mięso obłożóne pokrojoną cebulą
Pieczeń z karkówki z cebulą
Umyte mięso przyprawione przyprawami i czosnkiem