Sposób przygotowania:
Makaron z sosem grzybowym i szynką
Grzyby zalać wodą tak, aby przykrywała je tylko trochę, dodać kostkę, zagotować pod przykryciem. Sprawdzić, czy są miękkie, odlać wodę do miseczki, grzyby wystudzić i posiekać drobno. Cebulę pokroić drobniutko, wrzucić na olej i smażyć na małym ogniu.Wstawić makaron. Na osobnej patelni bez tłuszczu podsmażać ok 2 minuty pokrojoną w małe kawałeczki szynkę tak, aby się nie przypaliła, wrzucić ją do cebuli, dodać grzyby, poskrojone drobno pomidory i zalać wywarem z grzybów. Dusić na małym ogniu,aż połowa wody wyparuje. dodać śmietanę, doprawić pieprzem, mieszając dodać mąkę-dobrze ją rozprowadzić. Na koniec dodać posiekaną natkę. Polać sosem makaron:-)
Pyza
Babciagramolka
darmiona