Sposób przygotowania:
Makaron z sosem i wędzonym łososiem
Cebulę kroję drobniutko i razem z czosnkiem duszę przez chwilę na dwóch łyżkach oliwy. Następnie dodaję serek mascarpone, ser feta i śmietanę kremówkę, energicznie mieszam, aby składniki dokładnie się połączyły i podgrzały. Płaty wędzonego łososia kroję na mniejsze kawałki, trochę zostawiam do dekoracji, a pozostałą część przekładam na patelnię. Dodaję świeżo mielonym pieprz, posiekany szczypiorek i całość delikatnie mieszam. W osolonej wodzie gotuję makaron według wskazówek na opakowaniu, mieszam z sosem serowo-łososiowym. Dekoruję wcześniej odłożonym łososiem i posiekanym szczypiorkiem. Jeśli sos jest za gęsty dodaję trochę wody z gotowania makaronu lub śmietany. Ja sosu nie solę, bo wędzony łosoś i ser feta są dla mnie wystarczająco słone.