Sposób przygotowania:
Makaron z sosem kurkowym i brokułem
Na patelni rozgrzałam masło, wrzuciłam najpierw pokrojoną w kosteczkę cebulkę, a następnie obgotowane wcześniej kurki. Smażyłam razem około 5 minut, dolałam kremówkę i smażyłam aż częściowo odparowała i wyraźnie zaczęła gęstnieć. Mąkę rozprowadziłam w około szklance zimnej wody, tak, żeby nie było grudek. Wlałam do grzybów, zagotowałam. Doprawiłam do smaku solą i białym pieprzem. Makaron ugotowałam według przepisu na opakowaniu. Brokuła podzieliłam na różyczki, dokładnie umyłam, ugotowałam al’dente w osolonym wrzatku, odcedziłam.
2milutka
edytaha
Smacznie Agatko, tylko malizną czuć :)
dża
edytaha
Hahaha, dzieki :) Moje też nie zebrane własnoręcznie, pozwoliłam komarom pogryźć cudzy tyłek, nie mój :D
2milutka
cfaniara:D
edytaha
Sie wie :D
dża
Hahaha, dzieki :) Moje też nie zebrane własnoręcznie, pozwoliłam komarom pogryźć cudzy tyłek, nie mój :D[/quote]
I to jest słuszna koncepcja:)
darmiona
A sosik - uwielbiam takie!
edytaha
Ech, ja zawsze włażę w pajęczyzny, fuj!