pocztylion2221

pocztylion2221

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 117]

Makaron z sosem pieczarkowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Pyszne i dość szybkie danie na obiad

Makaron z sosem pieczarkowym

Składniki:

Makaron z sosem pieczarkowym

 

  • 1 op. Makaronu tagliatelle ( wstążki)
  • 0,40 dkg pieczarek
  • 1 cebula
  • natka pietruszki,
  • 1 marchewka,
  • kawałeczek pora
  • sól, pieprz, Vegeta,
  • 1/2 szk mleka
  • 4 łyżki śmietany 18%
  • 2 łyżki mąki

 

Sposób przygotowania:

Makaron z sosem pieczarkowym
Makaron ugotować według przepisu na opakowaniu. Pieczarki umyć, oczyścić pokroić drobno. Cebulkę obrać pokroić zeszklić na łyżce masła, dodać pieczarki, oczyszczony i pokrojony por, i oczyszczoną startą marchewkę. Wlać mleko i poddusić około 8 minut. Śmietankę wymieszać z mąką wlać do sosu doprawić i zagotować na małym ogniu. Posypać natka pietruszki podawać z makaronem.
Można użyć do sosu także podsmażoną na złoty kolor pierś z kurczaka. Smacznego!!!

Tagi:

makaron