zbysiowa

zbysiowa

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 684]

Pulpety z sosem pieczarkowym na tagliatelle

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
  • PORCJE: 5
         
ocena: 5/5 głosów: 9

Pyszne, lekkie danie. Zasmakuje każdemu. Pulpety można ugotować tradycyjnie, jednak na parze mają bardziej wyrazisty smak.

Pulpety z sosem pieczarkowym na tagliatelle

Składniki:

Pulpety z sosem pieczarkowym na tagliatelle

pulpety

  • 2 podwójne piersi z kurczaka
  • 1 kajzerka namoczona w mleku
  • pieprz mielony
  • sól

sos

Sposób przygotowania:

Pulpety z sosem pieczarkowym na tagliatelle
Piersi z kurczaka myję, kroję na kawałki, mielę razem z namoczoną i odciśniętą z mleka kajzerką. Doprawiam i formuję kulki/pulpety, gotuję na parze ( około 20 minut).

Pieczarki obieram, myję i kroję w plastry, podsmażam na klarowanym maśle, doprawiam.

Na koniec wlewam śmietankę.

Pulpety podałam z makaronem taglaiatelle i sosem pieczarkowym. 

Tagi:

dania pulpety