Sposób przygotowania:
Pulpeciki w muszlach z sosem pieczarkowym
Najpierw przygotowuje masę na pulpety. Mięso myję, dzielę na kawałki i mielę. Dodaję jajko, przyprawy i dokładnie wyrabiam ręką. Odkładam.
Makaron gotuję al.’dente, odcedzam i rozkładam na talerzu, każda muszla osobno, aby się nie sklejały. Zabieram się za sos. Pieczarki czyszczę i obieram, zagotowuję następnie odcedzam. Przekładam na rozgrzane masło i duszę aż odparuje z nich woda, często mieszam aby się nie przypaliły. Następnie podlewam wodą, dodaję przyprawy i gotuję jakieś 20 minut.
Z masy mięsnej formuję małe pulpeciki, i wkładam je na gotujący się wywar , gotuję około 15 minut na bardzo małym ogniu. Po ugotowaniu wykładam je na miskę, a sos zagęszczam jogurtem wymieszanym ze skrobią.
Na talerzu układam makaron, do każdej muszli daję po pulpeciku i polewam sosem.
Doskonale smakują w towarzystwie warzyw gotowanych na parze.
Makaron gotuję al.’dente, odcedzam i rozkładam na talerzu, każda muszla osobno, aby się nie sklejały. Zabieram się za sos. Pieczarki czyszczę i obieram, zagotowuję następnie odcedzam. Przekładam na rozgrzane masło i duszę aż odparuje z nich woda, często mieszam aby się nie przypaliły. Następnie podlewam wodą, dodaję przyprawy i gotuję jakieś 20 minut.
Z masy mięsnej formuję małe pulpeciki, i wkładam je na gotujący się wywar , gotuję około 15 minut na bardzo małym ogniu. Po ugotowaniu wykładam je na miskę, a sos zagęszczam jogurtem wymieszanym ze skrobią.
Na talerzu układam makaron, do każdej muszli daję po pulpeciku i polewam sosem.
Doskonale smakują w towarzystwie warzyw gotowanych na parze.
kołczu
zbysiowa
Dziękuję :) Zachęcam, pyszne danie :)
mysza75
zbysiowa
Dziękuję Madziu, częstuj się ;)