Sposób przygotowania:
Makaron z sosem śmietanowo-brokułowym
Brokuł dzielimy na różyczki gotujemy przez 2 minuty w osolonej wodzie, przelewamy zimną wodą i odcedzamy.
Makaron przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu, odcedzamy. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy drobno.
Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy cebule i czosnek oraz szklimy. Dodajemy śmietankę oraz mozzarellę. Na małym ogniu mieszamy, aż ser się rozpuści. Doprawiamy solą oraz pieprzem.
Potem dodajemy ugotowany brokuł i mieszamy razem z sosem. Zagotowujemy i zdejmujemy z ognia.
Na talerz przekładamy makaron i polewamy sosem. Podajemy.
Makaron przygotowujemy wg instrukcji na opakowaniu, odcedzamy. Cebulę i czosnek obieramy z łusek i kroimy drobno.
Na patelni rozgrzewamy masło, wrzucamy cebule i czosnek oraz szklimy. Dodajemy śmietankę oraz mozzarellę. Na małym ogniu mieszamy, aż ser się rozpuści. Doprawiamy solą oraz pieprzem.
Potem dodajemy ugotowany brokuł i mieszamy razem z sosem. Zagotowujemy i zdejmujemy z ognia.
Na talerz przekładamy makaron i polewamy sosem. Podajemy.
slodkokwasnakuchnia1
dzięki