Sposób przygotowania:
Makaron z sosem truskawkowym
Wsypać mąkę na stolnicę, posolić, zrobić dołek, wbić jajka,
i wlać porcjami wodę podczas wyrabiania ciasta.
Ciasto rozwałkować na cienkie placki i odstawić na bok, aby trochę przeschły. Następnie zwinąć w rulon i cienko kroić.
Makaron roztrzepać i gotować w osolonej wodzie. Przecedzić
i przelać zimną wodą. Rozłożyć na talerze posypać twarogiem. Truskawki obrać z szypułek, umyć, osączyć i zmiksować, dodać cukier i śmietanę. Powstałym koktajlem polać makaron z serem.
i wlać porcjami wodę podczas wyrabiania ciasta.
Ciasto rozwałkować na cienkie placki i odstawić na bok, aby trochę przeschły. Następnie zwinąć w rulon i cienko kroić.
Makaron roztrzepać i gotować w osolonej wodzie. Przecedzić
i przelać zimną wodą. Rozłożyć na talerze posypać twarogiem. Truskawki obrać z szypułek, umyć, osączyć i zmiksować, dodać cukier i śmietanę. Powstałym koktajlem polać makaron z serem.