Sposób przygotowania:
Makaron z sosem wątróbkowym
Nastawiłam garnek z wodą na makaron. Zanim woda się zagotowała obrałam cebule i pokroiłam je w cienkie półplasterki, wrzuciłam na rozgrzaną patelnię z masłem, zeszkliłam. Dodałam oczyszczone i pokrojone w kostkę wątróbki, smażyłam chwilę razem mieszając aż wątróbka ścięła się z wierzchu. Dodałam pomidory i po troszku przypraw, razem smażyłam kilka minut. A w między czasie już gotował się makaron wrzucony do osolonego wrzątku. Sos zgęstniał a pomidory lekko się rozpadły więc doprawiłam go jeszcze do smaku i dodałam natkę pietruszki. Odcedziłam makaron, przełożyłam porcje klusek na talerze, polałam sosem. Szybko i pysznie - sami spróbujcie :)
misia5
Babciagramolka
Pyza
e tam, przecież doleciało by zimne!
Babciagramolka
Zimnie - zimne ! A co ja podgrzać nie umiem ? Wyjedliście i tyle :) talerze pewnie juz wylizane .
Pyza
Skąd wiedziałaś?!
edytaha
Ech, a u mnie remont i kuchnia nieczynna... Przydałoby się takie wątróbkowe danie :)
edytaha
Pyza
To ja bardzo dziękuję, że mi zaufałaś i skorzystałaś z przepisu :) bardzo mi miło i polecam się!
edytaha
Ze sprawdzonych przepisów warto skorzystać :) Pierwszy raz smażyłam wątróbkę na maśle i jestem pod wrażeniem jak pięknie pachnie :) Ten przepis z czystym sumieniem polecam wszystkim miłośnikom wątróbki :)