Sposób przygotowania:
makaron z szynką i grzybami
makaron gotujemy w słonej wodzie.
na rozgrzanym maśle smażymy szynkę i pieczarki. ok 10 minut aż pieczarki zmiękną. podduszone pieczarki posypujemy mąką i vegetą. zalewamy mlekiem i wszystko razem gotujemy. na koniec dodajemy pieprz natkę pietruszki i ser. ugotowany makaron odcedzić opłukać wodą i wyłożyć na sos. zalać śmietana i dokładnie wymieszać. podawać gorące z startym serem.
na rozgrzanym maśle smażymy szynkę i pieczarki. ok 10 minut aż pieczarki zmiękną. podduszone pieczarki posypujemy mąką i vegetą. zalewamy mlekiem i wszystko razem gotujemy. na koniec dodajemy pieprz natkę pietruszki i ser. ugotowany makaron odcedzić opłukać wodą i wyłożyć na sos. zalać śmietana i dokładnie wymieszać. podawać gorące z startym serem.