Sposób przygotowania:
Makaron z tuńczykiem i bazylią
Makaron ryżowy wrzucam do dużego rondla z wrzątkiem i gotuję zgodnie z przepisem na opakowaniu. Odlewam, zachowując pół szklanki wody od gotowania. Oliwę rozgrzewam na średnim ogniu w dużym rondlu o grubym dnie. Wrzucam cebulę i czosnek. Smażę, często mieszając, aż cebula zrobi się miękka. Następnie dodaję przecier i koncentrat pomidorowy, pokruszone płatki suczonej papryki i sól. Doprowadzam do wrzenia, a potem zmniejszam ogień, przykrywam i duszę powoli 5 minut. Następnie wrzucam brokuły, mieszam i duszę bez przykrycia kolejne 5 minut, aż nieco zmiękną. Sos przelewam do dużej miski. Dodaję tuńczyka, bazylię, makaron, zachowane pół szklanki wody i parmezan. Starannie mieszam i ... gotowe!