Sposób przygotowania:
Makaronowa sałatka z brokułem i tuńczykiemETAP 1
Brokuł przepłukujemy i dzielimy na różyczki.
ETAP 2
Tak przygotowany gotujemy w lekko osolonej wodzie al dente. Gotowy wyjmujemy i studzimy.
ETAP 3
Paprykę kroimy w kostkę. Oliwki kroimy w plasterki.
ETAP 4
Tuńczyka odsączamy z sosu.
ETAP 5
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu. Gotowy odcedzamy.
Cebule kroimy w kostkę i rumienimy na oleju. Do zrumienionej dodajemy makaron oraz żółty ser (starty na grubych oczkach). Całość podgrzewamy. Gdy ser się rozpuści dodajemy pozostałe składniki: oliwki, paprykę, tuńczyka i brokuł. Sałatkę delikatnie mieszamy i porcjujemy na talerze.
Przed podaniem skrapiamy oliwą z oliwek i oprószamy świeżo mielonym kolorowym pieprzem. Dekorujemy świeżą bazylią.