MARIA66

MARIA66

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 509]

Makaron z tuńczykiem i oliwkami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Szybka i smaczna kuchnia to oczywiście makaron pachnący tuńczykiem.

Makaron z tuńczykiem i oliwkami Więcej zdjęć (3)

Składniki:

Makaron z tuńczykiem i oliwkami

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron z tuńczykiem i oliwkami

W garnku z dodatkiem soli ugotować makaron al dente, odcedzić na durszlaku.Cebulę obrać i pokroić w kostkę.W rondlu rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i smażyć przez 3 minuty, następnie wsypać pomidory z puszki , dodać soli , pieprzu i przeciśnięty przez praskę czosnek. Wszystko wymieszać , przykryć i dusić przez 10 minut na małym ogniu , od czasu do czasu mieszając. Do gotowej pasty pomidorowej wsypać tuńczyka wcześniej odsączonego z zalewy. , wymieszać razem z pomidorami . Ser zetrzeć na tarce o małych oczkach. . Na talerz wyłożyć makaron a następnie na makaron położyć tuńczyka w sosie pomidorowym, posypać serem i udekorować oliwkami i bazylią. Serwować na ciepło.

Makaron z tuńczykiem i oliwkami
Sos pomidorowy robimy z pomidorów z puszki i nie nalezy zapomnieć o czosnku.
Makaron z tuńczykiem i oliwkami
Danie smakuje jeśli nie zapomnimy o tuńczyku, serze, oliwkach i bazylii.