Sposób przygotowania:
Makaron z tuńczykiem i suszonymi pomidorami
1. Makaron gotuję al dente.
2. Na 1 łyżce oliwy w której były suszone pomidory podsmażyłam posiekana wcześniej cebulę. Po chwili dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek, a także przecier pomidorowy i rozmaryn. Smażyłam przez chwilkę. Dodałam pokrojone pomidory i koncentrat. Odparowałam przez chwilę.
3. Suszone pomidory pokroiłam drobno i dodałam razem z odsączonym tuńczykiem do smażącej się cebulki. Oliwki przekroiłam na pół i również dorzuciłam na patelnie. Doprawiłam sola i pieprzem, wyłożyłam na talerz razem z makaronem, posypałam parmezanem i gotowe!
2. Na 1 łyżce oliwy w której były suszone pomidory podsmażyłam posiekana wcześniej cebulę. Po chwili dodałam przeciśnięty przez praskę czosnek, a także przecier pomidorowy i rozmaryn. Smażyłam przez chwilkę. Dodałam pokrojone pomidory i koncentrat. Odparowałam przez chwilę.
3. Suszone pomidory pokroiłam drobno i dodałam razem z odsączonym tuńczykiem do smażącej się cebulki. Oliwki przekroiłam na pół i również dorzuciłam na patelnie. Doprawiłam sola i pieprzem, wyłożyłam na talerz razem z makaronem, posypałam parmezanem i gotowe!