Sposób przygotowania:
Penne z tuńczykiem i suszonymi pomidorami
Nastawiamy wodę na makaron, solimy i gotujemy penne al dente. Odcedzamy. Rozgrzewamy na patelni oliwę, wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę i smażymy, aż się zeszkli.
Następnie dodajemy śmietanę i dusimy przez kilka minut na małym ogniu. Dodajemy suszone pomidory pokrojone w kostkę oraz tuńczyka razem z zalewą. Znów dusimy kilka minut.
Przyprawiamy danie do smaku szczyptą soli i dużą ilością pieprzu. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i zeszklić ją.
Następnie dodać śmietanę i dusić kilka minut. Wrzucamy makaron, mieszamy i trzymamy na ogniu jeszcze przez chwilę.
Posypujemy danie posiekaną bazylią.
Następnie dodajemy śmietanę i dusimy przez kilka minut na małym ogniu. Dodajemy suszone pomidory pokrojone w kostkę oraz tuńczyka razem z zalewą. Znów dusimy kilka minut.
Przyprawiamy danie do smaku szczyptą soli i dużą ilością pieprzu. Na patelni rozgrzać oliwę, wrzucić cebulę i zeszklić ją.
Następnie dodać śmietanę i dusić kilka minut. Wrzucamy makaron, mieszamy i trzymamy na ogniu jeszcze przez chwilę.
Posypujemy danie posiekaną bazylią.