Sposób przygotowania:
Spaghetti prawie puttanesca
Cebulę obrać, posiekać drobno. Czosnek obrać, przecisnąć przez praskę. Do rondla wrzucić cebulę, dodać oleju (zalewy z pomidorów lub zwykłego rzepakowego), zeszklić. Dodać pokrojone suszone pomidory i odcedzone kapary. Dodać czosnek, chwilkę smażyć. Tuńczyka odcedzić z zalewy, wrzucić do rondla. Rozdrobnić łopatką.Wlać przecier, doprawić papryką, ziołami, cynamonem, dusić 5 minut na małym ogniu. Makaron ugotować al. dente. Sos doprawić solą i pieprzem do smaku. Czarne oliwki odcedzić, pokroić w krążki i wrzucić do sosu (zostawić kilka do dekoracji). Makaron nałożyć na talerze, polać sosem i posypać oliwkami. Od razu podawać.
![Spaghetti prawie puttanesca Spaghetti prawie puttanesca](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/spaghetti-prawie-puttanesca-329365.jpg)
![Spaghetti prawie puttanesca Spaghetti prawie puttanesca](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/spaghetti-prawie-puttanesca-329366.jpg)
![Spaghetti prawie puttanesca Spaghetti prawie puttanesca](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/spaghetti-prawie-puttanesca-329367.jpg)
![Spaghetti prawie puttanesca Spaghetti prawie puttanesca](https://static.gotujmy.pl/ZDJECIE_GALERIA_B/spaghetti-prawie-puttanesca-329368.jpg)