Sposób przygotowania:
Golonki gotowane w szybkowarze z kapustą kiszoną
Oczyszczone, umyte średniej wielkości golonki wieprzowe włożyć do szybkowara, wsypać przyprawę so żeberek, ziele angielskie, liście laurowe, wlać wodę, zamknąć szybkowar, po zasdyczeniu pary gotować na średnim ogniu około 60 minut.
Szybkowar otworzyć gdy spuści ciśnienie, golonki wyjąć z wywaru, do wywaru dodać kiszoną kapustę, zamknąc szybkowar i po zasyczeniu pary gotować 20 minut na średnim ogniu, po ugotowaniu można nadmiar wywaru odlać z kapusty, wsypać cukier, paprykę ostrą, wymieszać.
Do kapusty dodać golonki, podawać z pieczywem lub ziemniakami gotowanymi.
Szybkowar otworzyć gdy spuści ciśnienie, golonki wyjąć z wywaru, do wywaru dodać kiszoną kapustę, zamknąc szybkowar i po zasyczeniu pary gotować 20 minut na średnim ogniu, po ugotowaniu można nadmiar wywaru odlać z kapusty, wsypać cukier, paprykę ostrą, wymieszać.
Do kapusty dodać golonki, podawać z pieczywem lub ziemniakami gotowanymi.
biedroneczki
lukrowanepierniczki
ziutula
Dziękuję, takie gotowane w szybkowarze są ciut mniej ciężkostrawne, pozdrawiam.
mocsłodkości