iziona

iziona

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1306]

Makaron z warzywami

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 6

Szybkie i bardzo smaczne danie.

Makaron z warzywami Więcej zdjęć (4)

Składniki:

Makaron z warzywami

 

  • 1/2 opakowania makaronu spaghetti
  • 1/2 średniej wielkości marchewki
  • 1/2 czerwonej papryki
  • 1/2 zielonej papryki
  • 3-4 duże pieczarki
  • 1 łyżka oleju
  • 1 łyżka sosu sojowego
  • 3 plasterki dowolnej szynki
  • sól
  • pieprz

Sposób przygotowania:

Makaron z warzywami
Makaron ugotować i odcedzić z wody, można też użyć makaronu który został nam z wcześniejszego obiadu. Na patelni rozgrzać olej i podsmażyć na nim najpierw kilka minut marchewkę pokrojoną w zapałki, następnie dodać paprykę pokrojoną w paseczki, pieczarki w plasterki oraz szynkę pokrojoną w paseczki, dodać sos sojowy i 1/2 łyżeczki pieprzu (ja używam ziołowego), wszystko razem poddusić często mieszając na koniec dodać makaron, wymieszać i doprawić do smaku, całe danie ma być lekko pikantne. Przed podaniem można posypać zieloną pietruszką.
Makaron z warzywami
po podsmażeniu samej marchewki dodać resztę warzyw
Makaron z warzywami
do podsmażonych warzyw dodać makaron
Makaron z warzywami
do podsmażonych warzyw dodać makaron