Sposób przygotowania:
Makaron z warzywami i serem
Warzywa korzeniowe umyć bardzo starannie. Obrać je, opłukać, pokrajać w makaronik lub utrzeć na tarce o dużych otworach. Cebulę i por umyć, obrać, opłukać i pokrajać w piórka. Posolić je i udusić szybko z dodatkiem oleju, mieszając od czasu do czasu i w miarę potrzeby skrapiając wodą. Gdy 54 miękkie, dodać koncentrat i przyprawić do smaku solą, papryką i odrobiną cukru. Makaron ugotować wkładając go do dużej ilości wrzącej osolonej wody, uważając, by się nie rozgotował. Odcedzić, przelać wodą, dokładnie osączyć i wymieszać z utartym serem. Wyłożyć na półmisek, przykryć uduszonymi warzywami i posypać posiekaną nacią pietruszki. Podawać z dodatkiem zielonej sałaty lub surówki z kapusty.