Sposób przygotowania:
Makaron z warzywami wg MARIA66
Makaron gotujemy al dente , odcedzamy na durszlaku. Pieczarki opłukujemy, kroimy w plasterki, cebulę obieramy i kroimy w kostkę,paprykę opłukujemy ,wyrzucamy gniazdo nasienne i kroimy w kostkę, czosnek obieramy i przeciskamy przez praskę.Na patelnię wlewamy 2 łyżki oleju , wsypujemy pieczarki, dodajemy sól, pieprz i smażymy , mieszając przez 5 minut . Następnie dosypujemy paprykę , mieszamy i smażymy razem przez 7 minut , mieszając. Do garnka wlewamy pozostałą łyżkę oleju, wsypujemy cebulę, smażymy przez 3 minuty a następnie wlewamy sos pomidorowy, dodajemy sól, pieprz, cukier , mieszamy i gotujemy pod przykryciem na małym ogniu przez 10 minut. Na końcu do sosu dodajemy czosnek.Gotowy, gęsty sos wlewamy na patelnię do warzyw, wsypujemy makaron i wszystko dokładnie mieszamy. Porcję ciepłego makaronu przekładamy na talerz i dekorujemy listami bazylii.