Sposób przygotowania:
Potrawka z wątróbki drobiowej.
Wątróbki drobiowe dobrze wypłukać i zalać szklanką mleka.
W międzyczasie posiekać oczyszczoną cebulę i ząbek czosnku.
Pieczarki oczyścić i pokroić w grubą kostkę.
Wątróbkę osączyć, pokroić w małe plasterki.
Na patelni rozgrzać olej wraz z masłem, na gorący wrzucić wątróbki.Smażyć co pewien czas zamieszać.Dołożyć cebulę,czosnek i pieczarki.Dusić razem .
Rozmieszać sok pomidorowy ze śmietaną, oregano.Posolić i opieprzyć do smaku.
Zalewę wylać na podsmażone wątróbki z pieczarkami i cebulą.
Dusić razem pod przykryciem na małym ogniu, co pewien czas mieszając.W sumie niecałe 10 minut.
Podawać gorące z dodatkiem np. ryżu ugotowanego na sypko,posypane zieleniną a jako dodatek super pasuje tu ogórek kiszony.
W międzyczasie posiekać oczyszczoną cebulę i ząbek czosnku.
Pieczarki oczyścić i pokroić w grubą kostkę.
Wątróbkę osączyć, pokroić w małe plasterki.
Na patelni rozgrzać olej wraz z masłem, na gorący wrzucić wątróbki.Smażyć co pewien czas zamieszać.Dołożyć cebulę,czosnek i pieczarki.Dusić razem .
Rozmieszać sok pomidorowy ze śmietaną, oregano.Posolić i opieprzyć do smaku.
Zalewę wylać na podsmażone wątróbki z pieczarkami i cebulą.
Dusić razem pod przykryciem na małym ogniu, co pewien czas mieszając.W sumie niecałe 10 minut.
Podawać gorące z dodatkiem np. ryżu ugotowanego na sypko,posypane zieleniną a jako dodatek super pasuje tu ogórek kiszony.
Natala1210