Sposób przygotowania:
Makaron z wątróbką
Cebulę smażymy kilka minut na oleju, dodajemy pieczarki i dusimy jeszcze 3 minuty. W międzyczasie na osobnej patelni smażymy drobno pokrojoną wątróbkę przez 5 minut, dodajemy czosnek i smażymy jeszcze minutę. Do cebuli i pieczarek wlewamy bulion, wino, koncentrat i zagotowujemy. Dodajemy wątróbkę, śmietanę, dusimy jeszcze kilka minut, aż sos zgęstnieje. Przyprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente, podajemy z sosem.
Marcin11
Osobiście polecam wątróbkę minimum pół godziny przed namoczyć w mleku, a najlepiej 2-3h przed. Jest w tedy delikatniejsza i smaczniejsza.
Oraz w przepisie brakuje mi liścia laurowego przy duszeniu, który dodałem.
Poza tym przepis wart wypróbowania i zapamiętania.
Polecam!