Lady Marmolada

Lady Marmolada

Srebrny Ekspert
[Przepisów: 1098]

Makaron z wątróbką

  • 1
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 3

Makaron z wątróbką

Makaron z wątróbką

Składniki:

Makaron z wątróbką

 

  • 40 dag makaronu świderki
  • 30 dag wątróbek drobiowych, oczyszczonych
  • 1 cebula posiekana
  • 2 ząbki czosnku, zmiażdżone
  • 10 dag pieczarek, posiekanych
  • 1 łyżka koncentratu pomidorowego
  • ½ szklanki bulionu drobiowego
  • ½ szklanki czerwonego wina
  • 30 ml śmietany
  • olej
  • sól, pieprz

 

Sposób przygotowania:

Makaron z wątróbką
 Cebulę smażymy kilka minut na oleju, dodajemy pieczarki i dusimy jeszcze 3 minuty. W międzyczasie na osobnej patelni smażymy drobno pokrojoną wątróbkę przez 5 minut, dodajemy czosnek i smażymy jeszcze minutę. Do cebuli i pieczarek wlewamy bulion, wino, koncentrat i zagotowujemy. Dodajemy wątróbkę, śmietanę, dusimy jeszcze kilka minut, aż sos zgęstnieje. Przyprawiamy solą i pieprzem. Makaron gotujemy al dente, podajemy z sosem.

Tagi:

makaron