Sposób przygotowania:
Makaron z włoskim sosem pomidorowym
Przygotowanie:
Ugotować makaron w dość dużej ilości osolonej wody ( jeżeli nie będzie od razu podawany przelać zimną wodą),rozłożyć cienką warstwą na półmisku.Boczek i cebulę pokrajać w drobną kostkę.Boczek wytopić na oleju,wybrać skwarki,a na tłuszczu podsmażyć cebulę.Dodać obrane i pokrojone mrożone pomidory,dusić do rozgotowania i odparowania nadmiaru soku.Gotować razem kilka minut z dodatkiem ziół.Na rozłożony na talerze makaron nałożyć sos,posypać startym serem i skwarkami z boczku.
Ugotować makaron w dość dużej ilości osolonej wody ( jeżeli nie będzie od razu podawany przelać zimną wodą),rozłożyć cienką warstwą na półmisku.Boczek i cebulę pokrajać w drobną kostkę.Boczek wytopić na oleju,wybrać skwarki,a na tłuszczu podsmażyć cebulę.Dodać obrane i pokrojone mrożone pomidory,dusić do rozgotowania i odparowania nadmiaru soku.Gotować razem kilka minut z dodatkiem ziół.Na rozłożony na talerze makaron nałożyć sos,posypać startym serem i skwarkami z boczku.