Makaron z włoskim sosem pomidorowym

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

smaczny zdrowy makaron kolorowy :-)

Makaron z włoskim sosem pomidorowym

Składniki:

Makaron z włoskim sosem pomidorowym

 

  • Składniki:
  • 30 dag makaronu rurki
  • sól
  • na sos:
  • cebula
  • 5 dag wędzonego boczku
  • 2 łyżki oleju
  • 30 dag pomidorów mrożonych
  • sól
  • szczypta tymianku i bazylii
  • 5 dag żółtego sera

Sposób przygotowania:

Makaron z włoskim sosem pomidorowym
Przygotowanie:
Ugotować makaron w dość dużej ilości osolonej wody ( jeżeli nie będzie od razu podawany przelać zimną wodą),rozłożyć cienką warstwą na półmisku.Boczek i cebulę pokrajać w drobną kostkę.Boczek wytopić na oleju,wybrać skwarki,a na tłuszczu podsmażyć cebulę.Dodać obrane i pokrojone mrożone pomidory,dusić do rozgotowania i odparowania nadmiaru soku.Gotować razem kilka minut z dodatkiem ziół.Na rozłożony na talerze makaron nałożyć sos,posypać startym serem i skwarkami z boczku.