Sposób przygotowania:
Makaron z zapiekanym serem i brukselką
Brukselkę myjemy i gotujemy na półtwardo i odcedzamy.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo i odcedzamy.
Papryki różnokolorowe kroimy w kostkę.
Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Czosnek przeciskamy.
Słoninę topimy lub polewamy oliwą.
Dajemy te w/w składniki do naczynia żaroodpornego, tj. : brukselkę, makaron, pokrojoną paprykę różnokolorową,cebulę i przeciśnięty czosnek, polewamy to stopionym tłuszczem, a na wierzch posypujemy to startym żółtym serem, solimy i pieprzymy.
Pieczemy zapiekankę w piekarniku nastawionym na termoobieg 30 minut i nagrzanym do temperatury 180 stopni C.
Po wyjęciu można posypać natką pietruszki lub koprem.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie na półtwardo i odcedzamy.
Papryki różnokolorowe kroimy w kostkę.
Ser żółty ścieramy na tarce o dużych oczkach.
Cebulę obieramy i kroimy w kostkę.
Czosnek przeciskamy.
Słoninę topimy lub polewamy oliwą.
Dajemy te w/w składniki do naczynia żaroodpornego, tj. : brukselkę, makaron, pokrojoną paprykę różnokolorową,cebulę i przeciśnięty czosnek, polewamy to stopionym tłuszczem, a na wierzch posypujemy to startym żółtym serem, solimy i pieprzymy.
Pieczemy zapiekankę w piekarniku nastawionym na termoobieg 30 minut i nagrzanym do temperatury 180 stopni C.
Po wyjęciu można posypać natką pietruszki lub koprem.
eli_555
gusia1000
evita0007
gusia1000
Dija
gusia1000
Malinaaa.
gusia1000
BozenaMatuszczyk
gusia1000