Justyna92

Justyna92

Złoty Ekspert
[Przepisów: 951]

Makaron zapiekany z kapustą

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 2

Zapiekanka z makaronem i białą kapustą podana sosem grzybowym

Makaron zapiekany z kapustą

Składniki:

Makaron zapiekany z kapustą

 

  • 40 dag mąki
  • 5-10 łyżek wody
  • 50 dag kapusty białej
  • 1 duża cebula
  • olej
  • sól
  • pieprz
  • 300g makaronu
  • Sos grzybowy

Sposób przygotowania:

Makaron zapiekany z kapustą
Makaron ugotować według instrukcji. kapustę obrać z pierwszych liści , opłukać i poszatkować. Cebulę posiekać, podsmażyć na odrobinie oleju, dodać posiekana kapustę , skropić 5-10 łyżkami wody i dusić do miękkości, doprawić solą i pieprzem . Do kapusty dodać makaron wymieszać i przełożyć do naczynia żaroodpornego. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i zapiekać przez 25 minut. Podawać z sosem grzybowym.