Makaron ze szpinakiem

  • 9
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 4/5 głosów: 11

Masz ochotę na pyszny obiad we dwoje? W górnej szufladzie zamrażarki, wśród wielu opakowań mrożonek, na pewno znajdziesz także szpinak...

Makaron ze szpinakiem

Składniki:

Makaron ze szpinakiem

 

 

Sposób przygotowania:

Makaron ze szpinakiem
Masz ochotę na pyszny obiad we dwoje? W  górnej szufladzie zamrażarki, wśród wielu opakowań mrożonek, na pewno znajdziesz także szpinak. Rozbij mrożonkę na małe kawałki, a następnie wrzuć całą zawartość opakowania na rozgrzany olej, na którym już podsmaża się cebulka oraz wyciśnięty ząbek czosnku. W międzyczasie, do osolonej gotującej się wody wrzuć makaron typu penne. Gdy szpinak już zmięknie, przypraw go solą i pieprzem, a na koniec, tuż po zdjęciu naczynia z płyty grzejnej, dodaj do niego kawałki niebieskiego sera pleśniowego. Makaron al dente przełóż na talerze, wyłóż na niego przygotowany szpinak i gotowe!