Sposób przygotowania:
Makaron ze szpinakiem
Masz ochotę na pyszny obiad we dwoje? W górnej szufladzie zamrażarki, wśród wielu opakowań mrożonek, na pewno znajdziesz także szpinak. Rozbij mrożonkę na małe kawałki, a następnie wrzuć całą zawartość opakowania na rozgrzany olej, na którym już podsmaża się cebulka oraz wyciśnięty ząbek czosnku. W międzyczasie, do osolonej gotującej się wody wrzuć makaron typu penne. Gdy szpinak już zmięknie, przypraw go solą i pieprzem, a na koniec, tuż po zdjęciu naczynia z płyty grzejnej, dodaj do niego kawałki niebieskiego sera pleśniowego. Makaron al dente przełóż na talerze, wyłóż na niego przygotowany szpinak i gotowe!
Gość
iwa643
justi
mój chłopak trochę wybrzydzał na ser pleśniowy, bo nie lubi, ale ja jestem fanką serów wszelkiej maści i osobiście uważam, że bez tego słonego posmaku Lazura ta potrawa byłaby nieco mdła, a tak to 5!
Do-ri-s
Turkaweczka
malimelon
gragazza
holandia
Beata