małatruskaweczka

małatruskaweczka

Mistrz Kuchni
[Przepisów: 179]

Makaron ze szpinakiem 4

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 0/5 głosów: 0

Makaron ze szpinakiem jako codzienny obiad.

Makaron ze szpinakiem 4

Składniki:

Makaron ze szpinakiem 4

 

  • opakowanie 400 g makaronu tagliatelle
  • opakowanie szpinaku mrozonego
  • 3 cebule
  • 50 g masłą
  • 150 ml śmietany 30 %,
  • sól
  • kilka ząbków czosnku

Sposób przygotowania:

Makaron ze szpinakiem 4
Makaron gotujemy w osolonej wodzie wg instrukcji na opakowaniu. Na patelni rozpuszczamy masło i wrzucamy na nie drobno pokrojoną cebulkę. Cebulę lekko solimy i dusimy aż będzie miękka. Dodajemy zamrożony szpinak i przeciśnięty przez praskę czosnek. Dusimy ok 15 minut. Gdy szpinak się rozmrozi i bedzie ciepły dodajemy śmietanę i mieszamy. Gotujemy jeszcze chwilkę i dodajemy ugotowany makaron. Całość mieszamy i podajemy.