Sposób przygotowania:
Makaron ze szpinakiem, szynką i pomidorami
Makaron ugotować all dente i odcedzić na durszlaku. Na patelnię położyć masło, roztopić je i wrzucić umyty i osuszony szpinak. Zblanszować go. Do szerokiego rondla przełożyć makaron, dodać odcedzoną kukurydzę, pokrojone w paski pomidory. Następnie plastry szynki porwać rękoma na kawałki i podsmażyć na patelni a potem wrzucić do reszty składników w rondlu. Wymieszać. Rondel postawić na ogniu, dodać przyprawy do smaku i od czasu do czasu mieszać. Podgrzewać do momentu aż serek się rozpuści. Podawać na gorąco.
monikaT83
zewa
Dzięki Moniczko a zastawa to mój ostatni nabytek :)
monikaT83
monikaT83
zewa
Nie Moniczko, w Duka są drogie bo jeden kosztuje 29,99zł a ja kupiłam w Jula za 24 z groszami za 4 sztuki. W sobotę byliśmy u rodzinki pod Słupskiem to zahaczyliśmy też o Słupsk.
monikaT83
zewa
Tak, w Juli. A co do Duka to zamówiłam sobie dwie formy do pieczenia, na babkę i serce.