Sposób przygotowania:
Makaron z zielonymi warzywami i kurczaki
Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Fasolkę myjemy, odcinamy końcówki kroimy na 4 cm kawałki, podgotowujemy w wodzie ok 10 minut. Kurczaka kroimy na cienkie paseczki, paprykę również na cienkie paseczki, brokuł rozdzielamy na małe różyczki. Na patelni rozgrzewamy 2 łyżki oleju, dodajemy wyciśnięty czosnek, chilli, smażymy 2 minutki , następnie wrzucamy kurczaka pojedynczo paseczki (aby się nie zwinęły), smażymy na mocnym ogniu ok 5-7 minut. wyjmujemy kurczaka na talerz, na tą samą patelnie wrzucamy zielone warzywa (dodajemy łyżkę oleju, podsmażamy, zalewamy bulionem, dodajemy sos sojowy, kiełki fasoli, dusimy do miękkości warzyw. Ugotowany makaron odcedzamy, łączymy z warzywami, mieszamy i ...... SMACZNEGO!!!
Sarenka
Jojo
msewka