Sposób przygotowania:
Makaroniki.
Migdały sparzyć,obrać,wysuszyć i zemleć przez maszynkę.Migdały,
cukier i białka ucierać razem niezbyt długo,wymieszać z mąką i wanilią.Przed szprycowaniem masę lekko podgrzać.Szprycować małe krążki na środku każdego dawać połówkę migdała.Spryskać wodą,wstawić do piekarnika średnio nagrzanego.Piec 15-20 min.na złoty kolor.Wyjąć,ostudzić.Jeśli zamiast migdałów daje się
płatki owsiane,to zrumienić je w piekarniku na jasno-złoty kolor i
na stolnicy zmiażdżyć wałkiem.
cukier i białka ucierać razem niezbyt długo,wymieszać z mąką i wanilią.Przed szprycowaniem masę lekko podgrzać.Szprycować małe krążki na środku każdego dawać połówkę migdała.Spryskać wodą,wstawić do piekarnika średnio nagrzanego.Piec 15-20 min.na złoty kolor.Wyjąć,ostudzić.Jeśli zamiast migdałów daje się
płatki owsiane,to zrumienić je w piekarniku na jasno-złoty kolor i
na stolnicy zmiażdżyć wałkiem.