jaNina

jaNina

Złoty Ekspert
[Przepisów: 1175]

Makaroniki kokosowe z kremem czekoladowy

  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 5

Te ciasteczka najlepsze są po kilku dniach.

Makaroniki kokosowe z kremem czekoladowy

Składniki:

Makaroniki kokosowe z kremem czekoladowy

 

  • 3 białka
  • 20 dag cukru pudru
  • około 20 dag wiórków kokosowych
  • 15 dag masła
  • 15 dag kremu typu Nutella
  • polewa : 100 g czekolady deserowej
  • 1 łyżeczka masła
  • 1 łyżka mleka

 

 

 

Sposób przygotowania:

Makaroniki kokosowe z kremem czekoladowy
Białka ubijamy na sztywną pianę, dodajemy cukier i ubijamy dalej do chwili, aż cukier się rozpuści. Dodajemy wiórki kokosowe - mieszamy. Układamy kokosanki w kształcie jajek na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy kokosanki w średnio nagrzanym piekarniku około 50 minut. Masło miksujemy z dodatkiem Nutelli . Przekładamy kremem ostudzone kokosanki. Topimy czekoladę z dodatkiem mleka i masła. Dekorujemy ciasteczka polewą czekoladową.

Tagi:

czekolada