Sposób przygotowania:
Makaronowa zapiekanka z karelosse
Pierś z indyka kroimy na małe kawałki, posypujemy przyprawa do indyka, obsmażamy na rozgrzanym oleju.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia.
Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski. Karelosse kroimy na pół, wszystkie składniki łączymy ze sobą, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego, ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy wierzch zapiekanki. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Zapiekanka podajemy polaną ketchupem.
Makaron gotujemy w osolonej wodzie według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i pozostawiamy do ostudzenia.
Paprykę myjemy, oczyszczamy z gniazd nasiennych, kroimy w paski. Karelosse kroimy na pół, wszystkie składniki łączymy ze sobą, doprawiamy do smaku sola oraz pieprzem.
Przekładamy do naczynia żaroodpornego, ser żółty ścieramy na tarce o grubych oczkach, posypujemy wierzch zapiekanki. Wstawiamy do piekarnika i zapiekamy przez 20 minut w temperaturze 180 stopni.
Zapiekanka podajemy polaną ketchupem.