Sposób przygotowania:
Makaronowa zapiekanka z kurczakiem i pieczarkamiEtap 1

Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić.
Etap 2

Cebulę pokroić w kostkę, zeszklić na oleju. Pieczarki pokroić w półplasterki, dodać do cebuli, usmażyć, doprawić solą i pieprzem.
Etap 3

Mięso pokroić w kostkę, wrzucić na rozgrzany na patelni olej, posypać przyprawą kebab-gyros, oprószyć lekko solą, usmażyć.
Etap 4

Jajka wbić do miseczki, rozbełtać, wymieszać ze śmietaną.
Do tej mieszanki dodać połowę żółtego sera startego na tarce o drobnych oczkach, pastę paprykową, trochę soli i pieprzu, dokładnie wymieszać.
Etap 5

Makaron wyłożyć do naczynia do zapiekania, polać masą jajeczno-serową, lekko wymieszać.
Etap 6

Na makaronie rozłożyć usmażone mięso i pieczarki.
Etap 7

Resztę żółtego sera zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Mozzarellę odsączyć, porwać na małe kawałki, rozłożyć na zapiekance.
Na wierzchu rozłożyć tarty żółty ser.
Etap 8

Zapiekankę zapiekać w 180 stopniach przez ok. 30 minut. Podawać z dowolnym sosem.