Sposób przygotowania:
Makaronowa zapiekanka z mięsnymi kuleczkami
Makaron (ja użyłam makaronu nitki) ugotować w lekko osolonej wodzie zgodnie z przepisem na opakowaniu, odcedzić. Do mięsa dodać przyprawę do spaghetti, czosnek granulowany, oregano i sól. Dokładnie wymieszać. Z mięsnej masy uformować małe okrągłe pulpeciki i kłaść je na rozgrzany na patelni olej. Usmażyć na rumiano z każdej strony. Do mięsa dodać makaron, wymieszać. Smażyć razem ok. 10 minut, co chwilę mieszając. Makaron z mięsnymi kuleczkami wysypać do naczynia do zapiekania. Cebulę pokroić w kostkę, rozsypać na makaronie z mięsem. Jajka rozbełtać. Dodać do nich śmietanę, koncentrat pomidorowy, trochę soli i pieprzu. Dokładnie wymieszać. Wylać na makaron z mięsem i cebulą. Bazylię posiekać, rozsypać na cebuli. Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach, rozsypać na zapiekance. Wszystko zapiekać w 200 stopniach przez ok. 20-25 minut.