Sposób przygotowania:
Makaronowa zapiekanka z pomidorami
Makaron świderki ugotować wg przepisu podanego na opakowaniu. Pomidory umyć i wykroić szypułki, rozdrobnić w kostkę. Kukurydzę odsączyć na sicie. Dodać do ugotowanego makaronu. Pomidory podsmażyć z rozdrobnionym czosnkiem,doprawić bazylią i oregano .
Zalać makaron i przekładać do żaroodpornego naczynia ,warstwę makaronu i sera ,tak do wyczerpania składników .Na wierzch kładziemy pokrojoną mozarellę i zapiekamy ok.30 ,minut ,w temp.180 stopni.Pod koniec pieczenia posypać pokrojonym koperkiem i po chwili można podawać .
Zalać makaron i przekładać do żaroodpornego naczynia ,warstwę makaronu i sera ,tak do wyczerpania składników .Na wierzch kładziemy pokrojoną mozarellę i zapiekamy ok.30 ,minut ,w temp.180 stopni.Pod koniec pieczenia posypać pokrojonym koperkiem i po chwili można podawać .