Sposób przygotowania:
Makaronowe koszyczki z jabłkowym musem
Makaron lasagne gotujemy wg.przepisu na opakowaniu. Osuszamy papierowym ręcznikiem. Kroimy na połówki. W głębokim garnku rozgrzewamy olej.Każdą połówkę makaronu umieszczamy w chochelce do zupy ( pojedynczo! ). Przygniatamy delikatnie drewnianą dużą łyżką. Wkładamy do nagrzanego oleju. Smażymy kilka minut do momentu uzyskania złotej skórki. Wyciągamy. Odstawiamy do osuszenia. Jabłka obieramy. Kroimy w drobną kosteczkę i prażymy na patelni z odrobiną wody i cynamonem. ( Możemy dodać niewielką ilość cukru pudru! ). Dodajemy pokrojone na pół orzechy laskowe.Przygotowanym musem napełniamy makaronowe koszyczki. Dekorujemy śmietaną ubitą z cukrem pudrem. zajadamy! Smacznego!
monikaT83