Sposób przygotowania:
Makaronowe kotleciki
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Studzimy i osączamy .Ja miałam makaron od obiadu. Parówki obieramy z osłonek, kroimy na cienkie plasterki i rozdrabniamy. Można widelcem. Dodajemy do makaronu, dodajemy też dwie łyżki tartej bułki, umytą i posiekaną natkę pietruszki. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Połowę cebuli dodajemy do masy makaronowej, a połowę mieszamy z tartą bułką do panierki. Do masy wbijamy jajka, doprawiamy do smaku i mieszamy. Z masy formujemy małe placuszki - kotleciki, panierujemy w przygotowanej bułce i smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.
edytaha
katarzynka455
Dziękuję bardzo :) a przepis daję w prezencie jeśli się przyda.
edytaha
Myślę, że się przyda, bo zawsze gotuję makaron z zapasem :)
monikaT83
katarzynka455
Masz rację że można dodać do nich rozmaitości i jak mam to dorzucam pieczarki paprykę i inne ale do tych miałam tylko parówy :) Dziękuje za komentarz i również pozdrawiam:);)