katarzynka455

katarzynka455

Platynowy Ekspert
[Przepisów: 1651]

Makaronowe kotleciki

  • 5
  • TRUDNOŚĆ: łatwe
  • CZAS:
         
ocena: 5/5 głosów: 7

Gdy zostaje nam makaron od obiadu na kolacje robimy kotleciki.

Makaronowe kotleciki

Składniki:

Makaronowe kotleciki

 

  • makaron 20 dag
  • parówki wieprzowe ok. 20 dag
  • jajka 1-2 szt
  • cebula 1 szt
  • natka pietruszki ok. 1 pęczek
  • bułka tarta
  • sól
  • pieprz
  • olej

Sposób przygotowania:

Makaronowe kotleciki
Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu. Studzimy i osączamy .Ja miałam makaron od obiadu. Parówki obieramy z osłonek, kroimy na cienkie plasterki i rozdrabniamy. Można widelcem. Dodajemy do makaronu, dodajemy też dwie łyżki tartej bułki, umytą i posiekaną natkę pietruszki. Cebulę obieramy i drobno kroimy. Połowę cebuli dodajemy do masy makaronowej, a połowę mieszamy z tartą bułką do panierki. Do masy wbijamy jajka, doprawiamy do smaku i mieszamy. Z masy formujemy małe placuszki - kotleciki, panierujemy w przygotowanej bułce i smażymy na rumiano na rozgrzanym oleju.