Sposób przygotowania:
Makarony z bruczką
Do garnka wlać wodę i zagotować.Brukiew i marchewki obrać,opłukać i pokroić na mniejsze kawałki.Ugotować do miękkości.Makaron ugotować w lekko osolonej wodzie i odcedzić.
Na patelni rozgrzać olej i wrzucić brukiew z pokrojoną na plastry parówką.Przyprawić solą,pieprzem oraz bazylią.Podsmażyć.Do śmietany dodać mąkę,wymieszać i połączyć z bruczką. Zdjąć patelnie z ognia i wrzucić ugotowany makaron.Wymieszać i przełożyć na talerz.Wokół wyłożyć surówkę oraz ser żółty.Posypać koperkiem
Na patelni rozgrzać olej i wrzucić brukiew z pokrojoną na plastry parówką.Przyprawić solą,pieprzem oraz bazylią.Podsmażyć.Do śmietany dodać mąkę,wymieszać i połączyć z bruczką. Zdjąć patelnie z ognia i wrzucić ugotowany makaron.Wymieszać i przełożyć na talerz.Wokół wyłożyć surówkę oraz ser żółty.Posypać koperkiem