Sposób przygotowania:
Makaron z mięsem drobiowym i grzybami leśnymiETAP 1:
Grzyby leśne oczyszczamy i kroimy na kawałki, płuczemy dokładnie. Następnie zalewamy wodą, dodajemy jedną obraną cebulę i sól do smaku. Gotujemy do momentu wrzenia, po czym grzyby odcedzamy, ponownie zalewamy wodą i gotujemy do miękkości, odcedzamy.
ETAP 2:
Cebulę obieramy i drobno siekamy, przekładamy na rozgrzany tłuszcz na patelnię. Mięso drobiowe dodajemy do cebuli i przyprawiamy do smaku solą, pieprzem oraz odrobiną pikantnej przyprawy do kurczaka. Smażymy mieszając.
ETAP 3:
Do podsmażonego mięsa dodajemy ugotowane i odcedzone grzyby, mieszamy i przez chwilę smażymy razem.
ETAP 4:
Do mięsa i grzybów wlewamy śmietankę, mieszamy i doprawiamy do smaku w razie potrzeby. Gotujemy na wolnym ogniu, co jakiś czas mieszając, aż sos zgęstnieje.
ETAP 5:
Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, przelewamy zimną wodą i odcedzamy.
Porcję makaronu wykładamy na talerz i polewamy sosem. Dekorujemy natką.