Sposób przygotowania:
Makaron Eli z wędzonym kurczakiem i pomidorkamiprzygotowanie pomidorków

Pomidorki koktajlowe umyć i osuszyć ręcznikiem papierowym. Jeśli pomidorki są duże to przekroić je na połówki.
przygotowanie pozostałich składników

Przygotować wędzone udka kurczaka, ser gouda, cebule i makaron świderki.
przygotowanie kurczaka

Z udek usunąć skórę i kości. Mięso kurczaka pokroić w kostkę.
przygotowanie cebuli

Cebule obrać z łupinek i pokroić w drobną kostkę.
przygotowanie sera

Ser żółty gouda zetrzeć na tarce z dużymi oczkami.
przygotowanie potrawy
Na patelni rozgrzać olej, dodać cebulę, wędzonego kurczaka i smażyć aż cebulka się lekko zrumieni. Makaron ugotować al dente według przepisu na opakowaniu. Do miski włożyć makaron, przesmażonego kurczaka z cebulką, pomidorki, doprawić czosnkiem granulowanym, solą i pieprzem do smaku. Całość wymieszać. Makaron wyłożyć na talerze i posypać serem. Smacznego!