Sposób przygotowania:
Makowe ciasto z białek
W misce wymieszałam: mąkę z proszkiem do pieczenia i z makiem.
Białka ubiłam na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dosypując cukier.
Cały czas miksując wlałam chłodne masło, dodałam ekstrakt z wanilii. Miksując na najniższych obrotach miksera dodałam wcześniej przygotowaną mieszankę suchych składników.
Przelałam do keksówki o wymiarach 8x27 cm. Piekłam 50 minut w nagrzanym do 200*C piekarniku.
Białka ubiłam na sztywno, pod koniec ubijania stopniowo dosypując cukier.
Cały czas miksując wlałam chłodne masło, dodałam ekstrakt z wanilii. Miksując na najniższych obrotach miksera dodałam wcześniej przygotowaną mieszankę suchych składników.
Przelałam do keksówki o wymiarach 8x27 cm. Piekłam 50 minut w nagrzanym do 200*C piekarniku.
k.tyczynski
Sarenka